~Peruna-jauhelihakastike~

(oma ohje)

 

Tämä kastike syntyi tänään kun käsillä ei ollut keltasipulia eikä tomaattimurskaa joita olisin tarvinnut ja kaapistakin löytyi vain tarveaineiden jämiä. Kaikki jämät tuli sitten käyttöön. Mutta ihan makoisa ja täyttävä kastike lopulta saatiin syntymään.Ja valkosipuli kävi tähän paremmin kuin keltasipuli,toi makua ja lämpöä.

 

400 g naudan jauhelihaa

2-3 valkosipulin kynttä

3 tomaattia kuutioina

keitettyjä uusia perunoita kuutioina

1/2 omena kuutioina

couscousia

11/2 dl vettä + ketsuppia muutama loraus

2 rkl vehnäjauhoja suurukseen


Ruskista jauheliha ja murskatut valkosipulin kynnet pannulla. Keitä couscous(itse tein nyt niin,että lisäsin couscousia keittämättömänä ja hyvin keittyi kastikkeen valmistuessa).

Lisää veteen sekoitettu ketsuppi. Sekoita. Lisää peruna-, tomaatti- ja omenakuutiot sekä couscous. Suurusta kastike lopuksi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Raasta juustoa valmiin annoksen päällä. Tarjoa spagetin tai nuudelin kanssa. Ja piristeeksi puolukoita.

 

1247675555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e